Home Nyheter 2024 Lexus LBX hybrid crossover avslöjas den 5 juni

2024 Lexus LBX hybrid crossover avslöjas den 5 juni

by admin
2024 Lexus LBX

”X” i namnet antyder att det kommer att vara en crossover, i likhet med UX, RX och NX. Teaserbilder som visar LBX:s höga taklinje verkar också bekräfta detta. LBX kommer sannolikt inte att erbjudas med enbart eldrift, eftersom Lexus elbilar kommer att betecknas med ett ”Z”, med början med RZ.

Användningen av ”LB” är en nyhet för Lexus, vilket tyder på att LBX kan vara den första modellen i en större serie som kommer att komma från Lexus.

Det kan också innebära att bilen kommer att vara en B-segmentbil baserad på TNGA-B-plattformen som ligger till grund för Toyota Yaris Cross.

2024 Lexus LBX

Autocar rapporterade i maj 2019 att Lexus förberedde en ny kompaktmodell i instegsnivå som placeras under UX som en efterföljare till CT hatchback i C-segmentet.

Dess tillkännagivande kommer samtidigt som det japanska premiummärket ser ut att utöka sitt sortiment i Storbritannien och Europa, med kommande ankomster som nästa generations Lexus LM.

Den modellen är en MPV som är inriktad på den lyxiga marknaden i den övre prisklassen som ett alternativ till BMW 7-serien och Mercedes-Benz S-klass.

Huruvida LBX kommer att följa efter och driva Lexus uppåt i marknaden återstår att se. Den kan i stället sikta på en högre försäljningsvolym i ett försök att ta sig in på den Europeiska mainstream-marknaden.

You may also like

Leave a Comment