BTCC TikTok

Säsongen 2024 av British Touring Car Championship (BTCC) kommer att streamas live via TikTok, i ett drag som är utformat för att föra Storbritanniens populära evenemang till en ny, yngre publik.

ITV Sport, som ansvarar för sändningarna, har sagt att det här är första gången som en stor organisation som de själva livestreamar en hel tävling via den sociala medieplattformen.

Varje lopp kommer att visas i sin helhet via ITV Sports TikTok-konto.

Flytten till sociala medier innebär också att BTCC kommer att sändas live runt om i världen för första gången i sin 66-åriga historia och sägs vara ”ett av de mest betydelsefulla besluten i BTCC:s historia”.

Alla tävlingar och evenemang kommer dessutom att täckas av det befintliga ITV-nätverket, inklusive ITV4 TV och ITVX streaming.

Höjdpunkter och catch-up-program för tin-top-mästerskapet kommer också att finnas tillgängliga över TV-nätverket.

Det fullständiga sändningsschemat kommer att avslöjas under de kommande veckorna. Du kan hitta hela tävlingskalendern här.

BTCC:s verkställande direktör Alan Gow sa: ”Det här är verkligen ett banbrytande steg för BTCC. Jag är otroligt stolt över att vi kommer att vara det första stora motorsportmästerskapet i världen som har hela sin tävlingssäsong streamad live på TikTok.

”Det är det verkliga körsbäret på toppen av vår pågående och omfattande täckning.

”Viktigast av allt, detta avtal kommer att introducera BTCC till en massiv ny och helt annan demografisk – en yngre och mer mångsidig publik, vilket är precis vad vi, och i själva verket all motorsport, vill uppnå.

”Detta är mycket stora nyheter för BTCC, våra team och våra partners när vi cementerar framtiden för Storbritanniens mest prestigefyllda motorsportmästerskap.”

Öppningsceremonin för säsongen 2024 kommer att äga rum på Donington Park den 16 april, tillsammans med det sista försäsongstestet inför tävlingskampanjen som börjar den 27 april.

Före säsongsstarten på Doningtons nationella bana kommer den första testdagen att äga rum på Brands Hatch (Indy) i Kent den 3 april, och nästa är planerad till en vecka senare (10 april) på Croft i North Yorkshire.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *